Kuşbaşı Et Yemeği Nasıl Pişirilir

Kuşbaşı Et Yemeği Nasıl Pişirilir 1 – kusbasi jpg
avatar admin
966 okunma

Hayatımızı renklendiren damak tadımızı süsleyen yemekler insanın hayatta kalması için gerekli bir maddedir. Günümüzde birçok değişik yemek tarifi bulunmaktadır ve bunları elleriyle süsleyip sevgisini katıp yapan anneler, babalar vardır. Mutfakta değişik lezzetler yapmak çeşitli ürünlerden nefis tarifler çıkarmak bunlara sevgiyi katarak pişirmek insanı mutlu eden enerjisini yerine getiren şeylerden bir tanesidir. Kendimizi sakinleştirmek, dinlendirmek, mutlu etmek istiyorsak yemek yapmak bu alternatiflerden sadece biridir.

 Beyaz Ve Kırmızı Et

 Et türleri olarak bildiğimiz iki çeşit et vardır beyaz et dediğimiz tavuk ve balıktır kırmızı et ise inek ve koyun etidir. Bu iki e türü insan sağlığı için oldukça faydalı olup proteinler içerir haftada bir bu et türlerini tüketmemiz sağlımız açısından faydalı ve yarayışlı olacaktır. Kırmızı etin pişme süresi beyaz ete göre biraz daha fazladır pişirme süresinin önemi bakteri veya herhangi yabancı maddeyi ortadan kaldırmak için önemlidir.

 Odun Ateşi Yemeği Nedir?

 Günümüzde yemekleri çoğu zaman tüplü veya doğalgazlı ocaklarda pişiriyoruz. Odun ateşinde pişen yemek ağaçların tomruklarını güzel kokusuyla pişen lezzetine lezzet katmasını sağlayan bir pişirme yöntemidir. Binalarda genellikle bunun mümkün olmaması nedeniyle bu lezzetten çoğu insan mahrum kalmaktadır. Eski dönemlerde evde tüpün veya ocağın bulunmaması böyle güzel bir lezzetin ortaya çıkmasını sağlamıştır.

 Beyaz Veya Kırmızı Et Nasıl Kuşbaşı Pişirilir?  Kırmızı veya beyaz et çeşidinin kuşbaşı pişirilmesi oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. İlk öncelikle etlerimizi küp küp şekilde küçük parçalar halinde doğrarız ve onu hazırda bekletiriz. Yemeği odun ateşinde pişireceksek yanmayan taş tencere kullanırız. Tencereye bir miktar ay çiçek veya zeytinyağı koyarız içine beyaz soğan, domates, biber ilave eder birlikte harmanlar kavururuz. Daha sonra doğranmış olan etleri içine ilave ederiz bunları yaptıktan sonra salçalı su yapıp yemeğin dibi tutmaması için suyu ilave ederiz isteğe bağlı olarak yemeğin içerisine baharat çeşitleri bitki çeşitleri de ilave edilebilir güzel tat ve koku vermesi için. İşlemleri tamamladıktan sonra etin türüne göre pişme süresini ayarlayıp normal ateşte yemeği pişmeye bırakırız. Normal şartlarda en az 40 dakika piştikten sonra yemek tadılmaya hazır olacaktır.

Benzer İçerikler
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli